24 EKİM 2016 SİMHAT TORA KUTLAMALARI

BET YAAKOV’DA SUKOT VE AHNASAT SEFER TORA TÖRENİ

23 Ekim 2016 Pazar günü Sukot Kutlamaları ve Ahnasat Sefer Tora töreni oldukça kalabalık bir katılımla kutlandı. Beki & Rıfat Abuaf ‘ın maddi katkılarıyla İsrael’de yenilenen Sefer Tora , Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagog’una tekrar kazandırıldı.

Vakıf başkanı Beto Adato Sukot Bayramı’nın önemini anlatan konuşmasından sonra , Caddebostan Talmud Tora’sının Meri Şaban önderliğindeki Keren Şemeş grubunun gösterisinin ardından , Cemaat Başkan Vekili Moris Levi birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini vurguladı.
Akabinde Hahambaşı Vekili ve Haham Akaal Rav Yeuda Adoni Sukot Bayramı ile ilgili bilgilerini paylaştı hem de yenilenen Sefer Tora’nın anlamını açıkladı. Sinagog’a ait yeni yapılan binaya maddi manevi katkılarından ötürü destek veren herkese teşekkür plaketlerinin ardından , katılımcılar suka altında oturup Sukot Bayramını doyasıya yaşadılar.

SEFER TORA VE SUKOT KUTLAMALARI EKİM 2014

Bet Yaakov Sinagog’unda Ahnasat Sefer Tora ve Sukot Kutlamaları

12 Ekim 2014 Pazar günü Hahambaşı Rav İzak Haleva’nın katılımı ile Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagog’unda Sukot Bayramı geleneksel kutlamaları ve Ahnasat Sefer Tora Töreni büyük bir coşku ve oldukça kalabalık bir katılım ile gerçekleşti. Yusuf Adato ve çocukları Aslan Adato ile Alper Adato’nun Sinagog’a yeniden kazandırdıkları Sefer Tora büyük bir sevinç ve mutlulukla Şofar’ların eşliğinde yerine yerleştirildi.

2014 İFTAR YEMEĞİ

KUZGUNCUK BET YAAKOV SİNAGOGU 21 TEMMUZ PAZARTESİ GECESİ GELENEKSEL İFTAR GECESİNİN 22 incisini GERÇEKLEŞTİRDİ.

İftar yemeğine Hahambaşı Vekili Rav Yeıda Adoni , Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Altuğ Verdi , AKP İiçe ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Hakan Çelik , CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan , Üsküdar İlçe Emniyet mensupları , Kuzguncuk sakinlerinin yanı sıra bir çok davetli katıldı.

HATAN TÖRENİ 07 HAZİRAN CUMARTESİ

SÜNNET TÖRENİ. 27 MAYIS 2014 SALI

BERRİN & CEKİ KAMPEAS’ın Sevgili oğulları DAVİD’İN SÜNNET TÖRENİ 27 MAYIS 2014 SALI GÜNÜ YAPILDI.

SÜNNET TÖRENİ. 4 MAYIS 2014 PAZAR

MİREL & CEKİ PALTURA ‘ nın Sevgili oğulları İLAY’IN SÜNNET TÖRENİ. 4 MAYIS 2014 PAZAR GÜNÜ YAPILDI.

2013 AHNASAT SEFER TORA VE SUKOT KUTLAMALARI

22 EYLÜL 2013 PAZAR GÜNÜ GELENEKSEL SUKOT BAYRAMI KUTLAMALARI KUZGUNCUK BET YAAKOV SİNAGOGU’NDA KUTLANDI.

GÜNÜ DAHA DA ANLAMLI BİR HALE KOYAN, İDA & YAŞAR & ALPER SURUJON AİLESİ TARAFINDAN , YENİLENEREK SİNAGOG’A TEKRAR KAZANDIRILAN SEFER TORA’NIN , AHNASAT SEFER TORA TÖRENİ İDİ.AYRICA BU GÜNÜN DİĞER BİR ÖZELLİĞİ SARA & MORDO HAZAK’IN SİNAGOG’A
HEDİYE ETTİKLERİ YENİ BİR PAROHET VE SUZİ & DAVİT KOHEN GÜLDAĞLI’NIN HEDİYE ETTİKLERİ YENİ TEVA MAPA’SI , SİNAGOG’UN TAM BİR BAYRAM YAŞAMASINA VESİLE OLDULAR.
KUTLAMALAR HAHAMBAŞI RAV İSAK HALEVA , HAHAM AKAAL RAV YEUDA ADONİ , CEMAATLER MASASI EŞ BAŞKANI MURAT BİLDİRİCİ VE BİR ÇOK CEMAAT , DERNEK , KURUM, BAŞKAN VE ARKADAŞLARI İLE OLDUKÇA KALABALIK MİSAFİR VE YAHİDLERİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.
TÖREN , MİSAFİRLERİN SUKA’NIN ALTINDA YAPMIŞ OLDUKLARI SEUDA VE HOŞ SOHBETLERİN NİHAYETİNDE , GELECEK SENELERDE DE AYNI GÜZELLİKLERİ YAŞAMA DİLEKLERİYLE SİNAGOG’TAN AYRILDILAR.

2013 İFTAR YEMEĞİ

KUZGUNCUK BET YAAKOV SİNAGOG’UNDA GELENEKSEL İFTAR GECESİ

24 Temmuz 2013 Çarşamba akşamı Kuzguncuk Musevi Cemaati Vakfı’nın 21 inci Geleneksel İftar Gecesi Bet Yaakov Sinagogu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Hahambaşı Vekili Rav Yeuda Adoni , Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara,Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Dereboylu İstanbul İl Emniyet Müdür Yrd.Osman Kaplan, 23 üncü dönem AKP İstanbul Milletvekili Edibe Sözen Yavuz, AKP Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Çetin , CHP Üsküdar İlçe Başkanı Mustafa Çetinkaya , MHP Üsküdar İlçe Başkan Vekili Ali Kızal, Üsküdar İlçe Emniyet mensupları ,Üsküdar Belediyesi mensupları ve Kuzguncuk sakinleri yanı sıra bir çok davetli katıldı. Hazreti Davut’un söylemiş olduğu ‘’ ne güzeldir kardeşlerin bir arada, bir sofrada aynı aş’ı paylaşması ‘’ ilkesiyle 21 yıl önce başlatılan iftar gecesi geleneğinin bir mutluluk kaynağı olduğu vurgulandı.Yapılan konuşmaların ardından Kuzguncuk Cami Hocası Aydın Vatan’ın okuduğu Şükran Duası’nın ardından seneye tekrar buluşmak dileği ve yaşamış oldukları gecenin vermiş olduğu mutluluk ve huzurla Sinagog’tan ayrıldılar.

DARÜLACEZE’DEKİ MİDRAŞ’IN YENİLENMESİ

Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagog’u Vakfı , Darülacezede bulunan Midraş’ı yeniledi. Neve Şalom Vakfı’nın Darülacezede vermiş olduğu İftar Yemeğinden önce Hahambaşı Rav İzak Haleva , Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh,Onursal Başkan Bensiyon Pinto , Kurum, Dernek Başkan ve yardımcılarının bulunduğu kalabalık bir grupla yapılan Arvit Duası’yla Midraş’ın açılışı yapıldı.

10 ŞUBAT PAZAR

10 ŞUBAT PAZAR SABAHI CADDEBOSTAN TALMUD TORA ÖĞRENCİLERİNİN VE RAV YEUDA LEO ADONİ’NİN KATILIMI İLE KUZGUNCUK BET YAAKOV SİNAGOG’UNDA OLDUKÇA KALABALIK BİR YAHİD TOPLULUĞU İLE BİRLİKTE ROŞ HODEŞ TEFİLASI YAPILDI. GENÇ ÖĞRENCİLERİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ TEFİLA SONUNDA KUZGUNCUK SİNAGOGU YÖNETİM KURULUNUN VERDİĞİ VE ROBELYU CATRİNG’İN HAZIRLADIĞI SEUDAYA KATILAN MİSAFİRLER KEYİFLİ BİR TEFİLAYA KATILMANIN MUTLULUĞU İLE SİNAGOG’TAN AYRILDILAR.

2011 İFTAR YEMEĞİ

2012 İFTAR YEMEĞİ